Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Χρηματοδότηση έργου

Το Consumer Classroom είναι μια δικτυακή πύλη για καθηγητές η οποία χρηματοδοτείται από την ΕΕ και απευθύνεται σε καθηγητές σε ολόκληρη την ΕΕ με σκοπό να τους εφοδιάσει με πόρους για τη διδασκαλία της αγωγής του καταναλωτή. Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Διευθύνσεις (ΓΔ)

ΓΔ Δικαιοσύνης και Καταναλωτών
ΓΔ Παιδείας και Πολιτισμού
ΓΔ για Έρευνα και Καινοτομία
Επικοινωνιακά Δίκτυα, Περιεχόμενο και Τεχνολογίες

Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Δείτε περισσότεραΚλείσιμο

Τύποι :

Έτοιμο προς χρήση

Προβολή 1-12 από 517 αποτελέσματα
Μετάφραση
Ταξινόμηση κατά
Πιο πρόσφατο
  • Με υψηλότερη βαθμολογία
  • Πιο πρόσφατο
Προβολή
12 αποτελέσματα
  • 12 αποτελέσματα
  • 24 αποτελέσματα
  • 45 αποτελέσματα
  • Απαρίθμηση όλων
Προβολή
τα αποτελέσματα ανανεώνονται ...
Δημιουργός:Luca Piacentini Μορφή:.pdf
0
Δημιουργός:Luca Piacentini Μορφή:.pdf
0
Δημιουργός:Luca Piacentini Μορφή:.pdf
0
Δημιουργός:Kiemquest Μορφή:Σύνδεση δικτυακού τόπου
In Nederlandse huishoudens verdwijnt jaarlijks per persoon 50 kilo goed voedsel in de afvalbak. In de hele keten, van producent tot consument (inclusief horeca) is dat 80-150 kg per jaar. Dit is niet goed voor onze portemonnee, niet voor het milieu en niet voor de beschikbaarheid van voedsel op wereldschaal. Het bewustzijn dat iedereen zijn steentje kan bijdragen om voedselverspilling terug te dringen groeit. Op landelijk en Europees niveau worden afspraken gemaakt. Bovendien zijn er talloze initiatieven in het onderwijs en de maatschappij. Groen Kennisnet zet de belangrijkste bronnen op een rij. Online les over voedselverspilling met een inleiding, een opdracht waarin achtergrondinformatie en video's, en een kwis. Leerlingen kunnen de les zelfstandig of in groepjes uitvoeren. Tijdsbeslag 1 à2 lesuren.
0
Δημιουργός:Groen Kennisnet Μορφή:Σύνδεση δικτυακού τόπου
In Nederlandse huishoudens verdwijnt jaarlijks per persoon 50 kilo goed voedsel in de afvalbak. In de hele keten, van producent tot consument (inclusief horeca) is dat 80-150 kg per jaar. Dit is niet goed voor onze portemonnee, niet voor het milieu en niet voor de beschikbaarheid van voedsel op wereldschaal. Het bewustzijn dat iedereen zijn steentje kan bijdragen om voedselverspilling terug te dringen groeit. Op landelijk en Europees niveau worden afspraken gemaakt. Bovendien zijn er talloze initiatieven in het onderwijs en de maatschappij. Groen Kennisnet zet de belangrijkste bronnen op een rij. Voedselverspilling gaat veel verder dan de restjes die thuis in de afvalbak verdwijnen. In de hele keten verdwijnt voedsel door verlies of verspilling. Wereldwijd gaat het om 1,3 miljard ton per jaar, dit is een derde deel van al het geproduceerde voedsel. Met een groeiende wereldbevolking, klimaatverandering en toenemende schaarste aan grondstoffen en energie, neemt het bewustzijn rondom voedselverlies en –verspilling toe. Groen Kennisnet presenteert in dit dossier feiten, initiatieven, bronnen en leermaterialen.
0
Δημιουργός:Voedingscentrum Μορφή:Σύνδεση δικτυακού τόπου
In de onderbouw van het voortgezet onderwijs leren jongeren over eigen balans in gezonde eet- en drinkgewoonten en gezonde activiteiten. Ze leren hoe voedselkeuzes de wereld om hen heen beïnvloedt. De jongeren oefenen op de eigen school en thuis. In de bovenbouw zijn de lessen gericht op de toepassing van kennis en vaardigheden bij de keuze van voeding in relatie tot gezond en duurzaam leven. De uitbreiding naar de zorg voor anderen, thuis of in een beroep, is een belangrijk leerdoel. Gezondheidseducatie is leerlingen kennis en vaardigheden rondom een gezonde leefstijl aanleren. Voor het voortgezet onderwijs biedt het Voedingscentrum een online lespakket en een doorlopende leerlijn aan. De lessen van Weet wat je eet sluiten aan op de kerndoelen van vmbo, havo  en  vwo  en is ook geschikt voor het mbo. Het pakket omvat onder meer 9 online lessen over gezond, veilig en duurzaam eten, een praktijkles over voedselverleiding. Docenten kunnen zelf kiezen welke lessen leerlingen maken. Er is een optionele eindtoets op niveau vmbo en op havo/vwo. Leerlingen kunnen zelfstandig thuis of in de klas aan de slag. De lessen zijn online te bestellen.
0
Δημιουργός:VO-content Μορφή:Σύνδεση δικτυακού τόπου
Wat is duurzaamheid eigenlijk? Wat is de aanleiding om het erover te hebben? Welke gevolgen heeft de wereldwijde bevolkingsgroei voor het milieu? En de economie? Wat meet je met je ecologische voetafdruk? En wat is het broeikaseffect? Over deze vragen gaan leerlingen 13,5 lesuren zelfstandig en samen aan de slag. Met internetfilmpjes en infographics. Dit kant-en-klare lespakket omvat 13,5 leerlinguren. Het thema omvat vijf opdrachten en een afsluiting, die leerlingen zelfstandig of in een groep kunnen uitvoeren. De opdrachten gaan over bevolkingsgroei en milieu, economie en milieu, ecologische voetafdruk, het broeikaseffect en duurzaamheid als begrip. In de opdrachten komen onder meer video's en infographics voor.
0
Δημιουργός:Rieta Aliredjo Μορφή:.pdf
Hoe leggen wij uit wat circulaire economie is aan kinderen? En is dit belangrijk? In de volwassen wereld spreken overheid en bedrijfsleven zich meer en meer uit over duurzaamheid en formuleren zij ambities voor een volledig circulaire economie. In september 2016 heeft de Rijksoverheid het Rapport Nederland Circulair in 2050 gepubliceerd. Vóór 2050 moet een (volledig) circulaire economie zijn bereikt. Degenen die daar een grote bijdrage aan moeten leveren zitten nu nog op school. 7DagenCirculair is een lesprogramma voor (basis)scholen. Gedurende 7 dagen maken kinderen op een actieve manier kennis met de circulaire economie, de mogelijkheden binnen deze economie en gaan ze concreet aan de slag met circulaire ondernemers en met Warenhuisje. Er zijn kant-en-klare lesbrieven over verschillende thema's. Opdrachten (pdf), kwissen, links naar video's en instructies voor de docent (pdf).
0
Δημιουργός: Μορφή:.pdf
Information sheet with practical exercise about sustinable consumption and manufacturing "Educational material with short presentation and 3 exercises/games about sustainable consumption. Sustainable Consumption and Manufactoring aim to "do more and better with less", as an increase in net gains from economic activities, more efficient use of resources, reduce pollution along the entire life cycle of production of goods while improves quality of life. The topic of sustainable consumption and manufacturing involves various stakeholders and parties, including business, consumers, policy makers, researchers, scientists, merchants in retail, media and agencies for development cooperation. It describes the systemic approach and cooperation needed between actors operating in the supply chain from manufacturer to end user. It reflects on the ways to include and engage consumers through awareness and education on sustainable consumption and lifestyles that provide that adequate information for responsible consumer choice through standards and labels."
0
Δημιουργός:Gabriela Semerian Μορφή:.ppt
0
Δημιουργός:Peter Daub Μορφή:.pdf
0
Δημιουργός:VO-content Μορφή:Σύνδεση δικτυακού τόπου
Het thema consumeren past bij het vak economie. Je leert onder andere dat er verschillende vormen van inkomsten en uitgaven zijn. Je gaat budgetteren. Je onderzoekt welke factoren je koopgedrag beïnvloeden. Je leert over de verschillende functies van geld. En je kijkt naar de invloed van consumeren op het milieu. Dit lesmateriaal voor VMBO B, K, G en T klas 2 is onderdeel van de Stercollecties van VO-content. Onder dit thema volgt een reeks van lesmaterialen over verschillende subthema's, zoals Budgetteren, Koopgedrag en Milieu. De reeks beslaat 15 lesuren, die alleen of in kleine groepen online worden uitgevoerd. Het materiaal is kant-en-klaar, online uit te voeren, met zeer goed georganiseerde delen die gemakkelijk door de docent kunnen worden gevolgd, inclusief een slottest om te controleren of leerlingen de stof hebben begrepen. Lesmateriaal uit de Stercollecties van VO-content is onder meer vakoverstijgend, omvat opdrachten en toetsen en dekt kerndoelen en eindtermen.
0
Περισσότερες πληροφορίες για τις εικόνες δίπλα σε κάθε πόρο θα βρείτε στον οδηγό εικόνων των πόρων
Επιστροφή στην αρχή
Πληροφορίες
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred