Commission européenne

Financement du projet

Consumer Classroom est un portail Internet financé par l'UE qui met à la disposition des enseignants européens des ressources pédagogiques en matière d'éducation à la consommation.
En savoir plus

Commission Européenne Directions Générales

DG Justice et Consommateurs
DG "Education et Culture"
DG "Recherche et Innovation"
DG Réseaux de communication, contenu et technologies
 

Commission européenne
Voir plusFermer


Hoe financier je een studie in het buitenland?

0 commentaires

Heb je net de middelbare school afgemaakt en ben je klaar om de wijde wereld in te trekken? Studeren in het buitenland is super, maar het vraagt om een goede voorbereiding. Wat denk je van een studie aan de universiteit van Californië? In dit artikel kom je te weten hoe je deze het best kunt financieren!

1. Weet wat er je te wachten staat

Het is belangrijk dat je eerst alle kosten op een rijtje zet alvorens je vertrekt. Hoeveel kost de studie en hoeveel bedraagt de kost van jouw nieuwe woning? Denk ook aan de kosten voor voeding en drank. Wist je dat een broodje in Noorwegen gemiddeld 84% duurder is dan in België?  

2. Verschillende manieren om jouw studie te financieren

Als je tijdig begint met het opstellen van dit kostenplaatje kan je nog een deel sparen. Zodra je een goed overzicht hebt van alle kosten, moet je beginnen nadenken over hoe je deze kosten zult gaan financieren. Er zijn verschillende mogelijkheden.  

·      Eigen middelen: je kan altijd eens aankloppen bij jouw ouders om te vragen of ze je willen helpen je grote droom te verwezenlijken. Heb je tijdens de zomervakanties wat geld aan de kant kunnen zetten op je spaarboekje? Dan kan je dit natuurlijk ook gebruiken om het avontuur te bekostigen.

·      Een studiebeurs aanvragen: weet wel dat je moet voldoen aan een aantal voorwaarden en enkele formaliteiten moet vervullen alvorens je deze beurs krijgt. Je kan je aanmelden voor verschillende subsidies van diverse organisaties zoals: Erasmus Belgica, de stichting AFS, Belgian American Educational Foundation (BAEF), de Rotary Foundation, Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) enzovoort. Tijdig hieraan beginnen is de gouden tip!

·      Combineer je studie met werk.

·      Je kan ook een lening aangaan onder de vorm van studentenkrediet. Als je nog twijfelt over welke lening het beste bij jouw past, neem dan eens een kijkje op de site van TopCompare .

3. De twee soorten studentenkrediet  

Er zijn twee verschillende soorten studentenkrediet: de lening op afbetaling en de kredietopening.

·      Lening op afbetaling: je gaat een lening aan voor een vast bedrag en een vooraf bepaalde duurtijd. Dit wilt zeggen dat je een vast bedrag per maand betaalt. Deze lening is vooral geschikt wanneer je grotere uitgaven zoals een studie zelf in één keer moet betalen.

·      Kredietopening: als je liever kleinere bedragen wilt opnemen waar en wanneer je maar wilt, is een kredietopening een goede keuze. Deze kan je vinden in de vorm van een kredietkaart met kredietopening. Zo kan je geld opnemen wanneer je het nodig heeft. Met deze optie kan je gedurende de looptijd van de lening meerdere keren geld opnemen en betaal je het gebruikte kapitaal vrij terug. Wel moet je de kredietlijn minimaal jaarlijks (kredietopeningen tot €3 000 of één keer per vijf jaar voor bedrage boven de €3 000) volledig terugbetalen. Er zijn ook minimumbedragen die je maandelijks moet terugbetalen aan de kredietgever. Wees er je wel van bewust dat er hoge interesten gevraagd worden op deze flexibele vorm van financiering, indien je deze bedragen op korte termijn terug betaalt zullen deze interesten binnen de perken blijven, maar als je te lang wacht kunnen deze interesten hoog oplopen.

4. Afbetalen van dit krediet

Je hoeft jouw studentenkrediet niet meteen terug te betalen, je kan hier zelf mee wachten tot je je studie beëindigd hebt. Het is echter niet altijd slim om lang te wachten met het terugbetalen van deze lening, aangezien je interest betaalt iedere maand dat jouw lening loopt. Probeer er voor te zorgen dat je enkel leent voor zaken die je echt nodig hebt voor jouw studie en zorg ervoor dat je in staat bent om deze lening terug te betalen.

Als je nog twijfelt over welke vorm van lening het beste bij jouw past, klik dan hier. Veel succes! 

Chiara Verschueren 0
expert
While working for TopCompare.be I was able to learn a lot about marketing and finance. That's why I want to share my knowledge with you.
REVENIR EN HAUT
Information
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred
Comment Report
Besoin d'aide? ConsultezPage "AIDE"