Europska komisija

Generalni Direktorati Europske Komisije

GU za pravosuđe i zaštitu potrošača
Generalni Direktorat  za Obrazovanje i Kulturu
Generalni Direktorat  za Istraživanja i inovacije
Generalni Direktorat za Komunikacijske mreže, sadržaje i tehnologiju

Financiranje projekta

Učionica za Potrošače je portal financiran od strane Europske Unije,  namjenjen osposobljavanju nastavnika u području  obrazovanja  potrošačaopširnije
Europska komisija
Vidi višezatvori


Credite de nevoi personale garantate cu teren

broj komentara

In cazul unui credit de nevoi personale cu ipoteca, garantia in general se pune pe imobilele detinute, insa unele banci accepta si terenuri aflate in proprietatea imprumutatului.

Astazi se observa o scadere a numarului de banci care accepta ca si garantie terenuri, numarul lor in anii trecuti fiind mult mai mare. Pretul terenurilor a fost insa cel mai afectat de criza, iar bancile au luat aceasta masura pentru a evita riscul de a nu putea executa garantia, de a nu putea vinde acel teren in cazul in care imprumutatul nu mai poate achita datoria.

Analistii FinZoom.ro va prezinta in continuare bancile care accepta terenurile ca si garantie pentru un credit de nevoi personale si conditiile care trebuie indeplinite.

CEC Bank pune la dispozitia clientilor sai o gama larga de produse de creditare destinate persoanelor fizice, printre care si Creditul de Nevoi Personale Extra (garantat cu ipoteca imobiliara). In cazul acestui tip de credit, garantiile solicitate de banca sunt ipoteci imobiliare asupra bunurilor imobile. Acestea sunt definite ca fiind proprietati imobiliare locative, terenuri intravilane sau extravilane, alte bunuri imobile. Banca admite in garantie terenuri insa cu anumite exceptii, de exemplu: nu se admit in garantie terenuri libere necadastrate, terenuri libere intravilane amplasate in afara zonei construite a localitatii si extravilane cu utilizare actuala agricola, arabil, pasuni, faneata, livezi, vii, cu exceptia terenurilor agricole, daca imprumutatul declara ca intentioneaza sa le utilizeze in agricultura si acestea pot fi lucrate mecanizat, etc. Decizia Bancii privind admiterea in garantie a unui bun imobil se poate lua ca urmare a analizarii documentelor prezentate de client referitor la bunul imobil propus a fi admis in garantie cat si in urma evaluarii acestuia.

BCR acorda credite de nevoi personale cu ipoteca pe teren numai daca terenul este in intravilan cu destinatie constructie de locuinta (conform Certificat de Urbanism).

Bancpost acorda credite cu garantie pe teren in cazul contractarii unui credit pentru constructie imobil. In prima faza se pune ipoteca pe terenul pe care se constuieste imobilul, iar dupa finalizarea constructiei ipoteca se muta pe imobil.

Credit Agricole accepta ca si garantie pentru credite terenul intravilan si il pondereaza cu 75% (este nevoie de Certificat de Urbanism).

Portalul financiar FinZoom.ro va da posibilitatea sa comparati toate creditele de nevoi personale oferite de banci in Sectiunea de Credite Imobiliare sau Sectiunea Credite de Nevoi Personale si sa aplicati online gratuit pentru produsele bancilor partenere. In maxim 24 ore banca aleasa va va suna pentru un prescoring, o pre aprobare online sau pentru a va da toate informatiile necesare contractarii creditului.  

 

Irina Chitu 0
expert
Experienta de 9 ani in domeniul educatiei financiare, prin lansarea in Romania a portalului financiar www.FinZoom.ro – “Cel mai Bun Site de Servicii Financiare” premii Internetics. Misiunea FinZoom.ro este de a imputernici milioane de consumatori sa ia decizii bine informate cu privire la finantele lor personale, decizii responsabile la achizitionarea de produse financiare. Pe www.FinZoom.ro comparam toate produsele institutiilor bancare si nebancare din Romania, oferim consultanta gratuita privind produsele si serviciile bancare si nebancare, ne implicam (alaturi de presa de specialitate) in buna informare a tuturor romanilor, derulam proiecte educative si organizam dezbateri pe teme financiar-bancare al caror subiect principal este interesul consumatorului roman.
POVRATAK NA VRH
informacije
Žao nam je , ali ne možemo izvršiti ​​vaš zahtjev . Stranica nije pronađena .
Žao nam je , ali u ovom trenutku nemate pristup za izvršenje zahtjeva ?
Žao nam je , ali ne mogu izvršiti vaš zahtjev . Došlo je do interne pogreške poslužitelja
komentirajte izvjesce
trebate pomoc? Molim pogledajte dio za pomoc