Európai Bizottság

A projekt finanszírozása

A Consumer Classroom egy EU által finanszírozott portál a tanárok számára az EU-ban, amely felvértezi őket aBővebben

Főigazgatóságok

Egészségügy és Fogyasztóvédelem Főigazgatóság
Oktatás és Kultúra Főigazgatóság
Kutatás és Innováció Főigazgatóság
Tartalmak, Technológiák és Kommunikációs Hálózatok Főigazgatóság

Európai Bizottság
BővebbenBezár


Veniturile realizate de navigatori si creditele

0 megjegyzések

Navigatorul, o alta categorie de client eligibil, poate contracta de la bancile din Romania credite cu veniturile realizate din contracte de navigatie.

In general bancile cer navigatorilor dovada existentei contractelor de navigatie incheiate pe cel putin 1-2 ani.  

Banca

Ponderea luata in calcul

CEC Bank

100%*

Banca Comerciala Feroviara

100%

BRD

90%

Veneto Banca

90%

Banca Transilvania

90%

Idea Bank

85%

Libra Bank

80%

Intesa SanPaolo

80%

Marfin Bank

80%

Piraeus

80%**

ING Bank

75%

Bancpost

60%

* aceste venituri se pot accepta in conditiile in care creditele sunt garantate cu ipoteci imobiliare si/sau cu depozite colaterale sau sunt garantate cu garantii emise de fonduri de garantare in numele si contul statului ** cu acest tip de venit se poate contracta doar credit ipotecar Documentele generale solicitate de banci pentru navigatori:  

 • Copie de pe Foaia Matricola, continand numele clientului, semnata, parafata
 • Copia Contractelor individuale de munca/ Contractelor de imbarcare
 • Copie Foaie matricola de la Autoritatea Navala Romana
 • Copie Brevet / Certificat de capacitate / Atestat
 • Copie carnet de marinar valabil;
 • Scrisoare de recomandare de la angajator
 • Documente de identitate (copie)
 • Copie fisa fiscal / document fiscal din care sa rezulte veniturile realizate in ultimul an fiscal.
 • Extras de cont sau Fluturasi de bord sau Adeverinta de venit

ING Bank  pe langa documentele generale pentru navigator are nevoie si de  contracte de imbarcare pe ultimii 2 ani . BRD  accepta veniturile din salarii / diurne obtinute din contractele de munca incheiate pe durata determinata cu diversi angajatori straini / armatori prin intermediul unei firme - agent din Romania si contracte de munca pe perioada nedeterminata, incheiate direct cu armatorul strain, fara intermediar din Romania. Pentru a contracta un credit un navigator trebuie sa mai prezinte contractele de munca incheiate in ultimii 2 ani (indiferent daca sunt incheiate cu armator roman, armator strain, direct sau prin intermediul unei companii de crewing). Modul de luare in calcul: se ia in considerare media veniturilor (salarii / diurne) aferente ultimelor 12 luni calendaristice. Pentru veniturile pentru personalul navigant maritim si fluvial,  Idea Bank  necesita  contracte de imbarcare aferente ultimilor 12 luni . Libra Bank  va lua in calculul veniturilor nete numai acele venituri cu o vechime minima de 6 luni, veniturile pentru navigatori sunt ponderate cu 80% si cu aceste tipuri de venituri se pot contracta credite garantate cu ipoteca sau pot fi luate in calcul pentru codebitori. Bancpost  accepta veniturile realizate de navigatori (se accepta doar impreuna cu codebitor sau ca si codebitor). Pentru veniturile realizate din salarii de navigatori  CEC Bank  va solicita si aceste documente :  

 • contractul/contractele de munca - din documentele prezentate trebuie sa rezulte ca persoanele in cauza au o vechime in munca de cel putin 24 de luni, din care perioadele de navigatie cumuleaza minim 12 luni;
 • documentul din care sa rezulte data de la care este angajat navigatorul si data cand urmeaza sa plece in voiaj, in cazul in care la data solicitarii creditului navigatorul nu este plecat in voiaj;
 • o declaratie data pe proprie raspundere, inscrisa pe cererea de credit sau pe formularul de declaratie, din care sa rezulte:
  • adresa de corespondenta (adresa completa a locatiei si numarul de telefon sau adresa de e-mail) la care clientul poate fi contactat in Romania;
  • adresa de corespondenta (adresa completa a locatiei si numarul de telefon sau adresa de e-mail) la care poate fi contactata in Romania persoana mandatata (prin procura autentificata de notarul public);

Documentele necesare cerute de  Intesa SanPaolo

 • Foaia matricola de la Autoritatea Navala (in care sa se evidentieze minim 12 luni de navigare in ultimii 2 ani) si/sau Sea service.
 • Extras de cont pentru cei care au veniturile virate prin banca
 • Contracte de imbarcare sau alte forme de contracte asimilate acestora, aferente anului anterior

Continuarea articolului pe Finzoom.ro

 

Irina Chitu 0
expert
Experienta de 9 ani in domeniul educatiei financiare, prin lansarea in Romania a portalului financiar www.FinZoom.ro – “Cel mai Bun Site de Servicii Financiare” premii Internetics. Misiunea FinZoom.ro este de a imputernici milioane de consumatori sa ia decizii bine informate cu privire la finantele lor personale, decizii responsabile la achizitionarea de produse financiare. Pe www.FinZoom.ro comparam toate produsele institutiilor bancare si nebancare din Romania, oferim consultanta gratuita privind produsele si serviciile bancare si nebancare, ne implicam (alaturi de presa de specialitate) in buna informare a tuturor romanilor, derulam proiecte educative si organizam dezbateri pe teme financiar-bancare al caror subiect principal este interesul consumatorului roman.
VISSZA A TETEJéRE
Információ
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred
Comment Report
Segítségre van szüksége? Látogassa megsúgó oldalunkat