Comissão Europeia

Financiamento do projeto

Consumer Classroom é um portal financiado pela UE concebido para providenciar a professores em toda a UE recursos para ensinar educação do consumidor.Ler mais

Direcções-Gerais (DG)

DG Justiça e Consumidores
Direção-Geral da Educação e Cultura
Direção-Geral de Investigação e Inovação
Redes de Comunicação, Conteúdos e Tecnologias

Comissão Europeia
Ver maisFechar


Norden er førende i brugen af vedvarende energi

Skandinavien er langt foran resten af Europa, når det kommer til vedvarende energi. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Userneeds.Hele 67 procent af vores el i Skandinavien er vedvarende, hvilket er mere end dobbelt så meget som i resten af Europa. Danskerne er, ifølge ny analyse, glade for udviklingen og mener, at vi bør gå forrest i Norden, når det kommer til vedvarende energi. Således svarer hele 82 procent ja til, at Danmark skal være førende på området, hvilket glæder adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagard:

"Vi har som region den grønneste strøm i Europa, og derfor skeler resten af verden til os. Det er vi stolte af i den skandinaviske energibranche, men hvis vi for alvor skal batte, skal vi bruge den stadigt grønnere el til langt mere i både varme, transport og industri".

Dansk Energi har indledt et samarbejde med de øvrige nordiske energiorganisationer, for at sætte yderligere fokus på arbejdet med vedvarende energi og behovet for en ny vision, som kan give Skandinaviens energipolitik et endnu større løft.

- Vi er nemlig langt foran resten af Europa, når det kommer til vedvarende energi, og det er en retning, som danskerne bakker op om ifølge en ny måling fra analyseinstituttet Userneeds. 

De nyeste tal viser, at 67 procent af vores el i Skandinavien er vedvarende, imens det for resten af Europa kun er 30 procent. Det er noget, der gør danskerne tilfredse, viser en helt ny analyse. Her svarer hele 82 procent ja til, at vi bør gå forrest i Norden, når det kommer til vedvarende energi. Et skulderklap fra danskerne der glæder adm. direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard.


- Vi har som region den grønneste strøm i Europa, og derfor skeler resten af verden til os. Det er vi stolte af i den skandinaviske energibranche, men hvis vi for alvor skal batte, skal vi bruge den stadigt grønnere el til langt mere i både varme, transport og industri, siger Lars Aagaard.
Dansk Energi er i anledningen af Strømmens Dag gået sammen med de øvrige nordiske energiorganisationer, for at sætte fokus på arbejdet med vedvarende energi og behovet for en ny vision, der kan løfte Skandinaviens energipolitik endnu mere.

- Vi har vist, at vi kan etablere grøn energi. Det giver os i Skandinavien en gylden mulighed for at gøre vores forbrug af energi effektivt, miljøvenligt og fremsynet på samme tid. Det er derfor, at vi på tværs af de nordiske lande har en vision om, at vi skal blive den mest elektrificerede region i verden. Det skal være el, der går i tanken på vores biler og el der varmer vores huse op, siger Lars Aagaard og fortsætter:

- Den grønne strøm er vejen væk fra afhængighed af ustabile regimer og baner vejen mod det politiske ønske om et Danmark frit for fossile brændsler i 2050, siger Lars Aagaard. 

Han understreger, at der er udfordringer forbundet med visionen, som politikerne skal handle på hurtigst muligt. Sådan kan vi være med til at gøre verden fattigere på CO2 og os i Norden rigere på nye forretningsmuligheder

Etiquetas:

Registe-se agora!

  • Criar lições online
  • Fazer projetos inter-escolas
  • Área de início de sessão personalizada
  • Classificar e analisar recursos

Criar uma lição

REGRESSAR AO INíCIO

Ir para os fóruns…

Informação
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred