Comissão Europeia

Financiamento do projeto

Consumer Classroom é um portal financiado pela UE concebido para providenciar a professores em toda a UE recursos para ensinar educação do consumidor.Ler mais

Direcções-Gerais (DG)

DG Justiça e Consumidores
Direção-Geral da Educação e Cultura
Direção-Geral de Investigação e Inovação
Redes de Comunicação, Conteúdos e Tecnologias

Comissão Europeia
Ver maisFechar


5 finansielle tips for unge

0 comentários

 

Lær selvbeherskelse

Dersom du lærer deg å beherske egne handlinger og ser fordelen av å utsette kjøp, vil du sannsynligvis finne det lettere å holde økonomien i orden. Selv om du enkelt kan kjøpe et produkt med kreditt i dette øyeblikket, er det bedre å vente til du selv har spart opp pengene du behøver for å betale for produktet.

 

Kredittkort kommer med en rekke fordeler og kan være gode å ha om du klarer å betale dine regninger i tide. Dersom du derimot gjør det til en vane å kjøpe alle produkter med kreditt, selv om du ikke har penger til å betale fakturaen innen forfallsdatoen, kan du risikere å måtte betale for disse produktene 10 år frem i tid. Har du allerede høy kredittkortgjeld, kan det være en god idé og refinansiere denne gjelden. Klikk her for å lese mer om refinansiering.

 

Ta kontroll over din økonomiske fremtid

Hvis du ikke lærer å forvalte dine egne penger, vil andre finne måter å gjøre det for deg. Dette kan være provisjonsbaserte finansielle selskaper som ikke alltid har dine beste interesser i tankene.

 

I stedet for å sette din økonomiske status i andre sine hender, kan det være lurt å lese noen grunnleggende bøker om personlig økonomi. Å forstå hvordan penger fungerer er det første steget mot en stabil økonomisk fremtid.

 

Vit hva du bruker pengene dine på

Når du begynner å få en forståelse for privatøkonomi vil du forså hvor viktig det er at utgiftene dine ikke overstiger intektene. Den beste måten til å sørge for dette er å sette opp et budsjett. Et budsjett kan også hjelpe deg å forstå hvordan små, enkle forandringer i dine daglige utgifter kan forbedre din økonomiske situasjon.

 

Opprett en bufferkonto

Uansett hvor mye du skylder i studielån eller kredittkortgjeld er det en god idé å sette av en liten andel til en såkalt “bufferkonto” hver måned. Du vet aldri når uforutsette hendelser kan oppstå, og da kan penger du har satt av til nødsituasjoner hjelpe deg å sove bedre om nettene. Hvis du gjør det til en vane å sette av en liten pengesum hver måned, vil du snart ha spart opp penger til mer enn bare nødssituasjoner. Disse pengene kan du velge å sette av til pensjonssparing, en velfortjent ferie, eller hva du selv måtte ønske.

 

Start pensjonssparing tidlig

Det kan være overveldende å ta stilling til en tilværelse som ligger så langt frem i tid, men å utsette pensjonssparingen er en av de største fellene nordmenn går i når det gjelder pensjonen sin. Det er lettere å begynne å sette at små summer som ung, enn det er å skulle sette av store summer i 50-årene. Ved å begynne med pensjonssparingen tidlig kan du også nyte godt av både renter og renters rente.

 

Kari Hillesland 0
expert
Jeg har en bachelorgrad i Business og Entreprenørskap fra Antioch University Santa Barbara. På vegne as Samlino.no ønsker jeg å bruke min kompetanse til å lære unge om personlig økonomi og budsjettering. Dette mener vi er viktig for å skape en grunnleggende økonomisk forståelse.
REGRESSAR AO INíCIO
Informação
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred
Comment Report
Precisa de ajuda? Consulte a nossasecção de ajuda