Comissão Europeia

Financiamento do projeto

Consumer Classroom é um portal financiado pela UE concebido para providenciar a professores em toda a UE recursos para ensinar educação do consumidor.Ler mais

Direcções-Gerais (DG)

DG Justiça e Consumidores
Direção-Geral da Educação e Cultura
Direção-Geral de Investigação e Inovação
Redes de Comunicação, Conteúdos e Tecnologias

Comissão Europeia
Ver maisFechar


Hva er en betalingsanmerkning?

0 comentários

Hvordan får man en betalingsanmerkning?

Hvis du ikke betaler regningene til riktig tid, vil du få purringer i posten med ekstra gebyrer. Klarer du heller ikke betale de ekstra gebyrene, vil regningene gå til inkasso. Hvis denne inkassosaken går for langt, vil du ende opp med en betalingsanmerkning. 

Varen eller tjenesten du i utgangspunktet kjøpte vil bli mye dyrere enn planlagt, og det kan gi konsekvenser for deg senere.

Hvilke konsekvenser?

Har du en eller flere betalingsanmerkninger vil det påvirke din oppfattede betalingsevne. Enten du skal kjøpe et type abonnement eller ta opp et lån i en bank, tar selskapet en kredittsjekk. Det vil si at de sjekker din betalingshistorikk. Der kan de se om du har gjeld eller åpne inkassosaker. Dette er veldig vanlig, og noe de aller fleste gjør før de inngår en avtale.

Dersom du for eksempel vil ta opp et lån uten sikkerhet, vil bankene som oftest si nei om du har en eller flere betalingsanmerkninger. Dette er fordi de oppfatter din betalingsevne som dårlig - og er derfor usikre på om du klarer å tilbakebetale beløpet. 

Hvem gir betalingsanmerkninger?

Det kan være private inkassobyrå, statens innkrevingssentral eller andre namsmenn. Namsmenn inkluderer blant annet NAV, Skatteetaten og politi- og lensmannskontor.

Hvordan bli kvitt betalingsanmerkninger?

Det er mulig å få en betalingsanmerkning slettet. Normalt vil en betalingsanmerkning stå i fire år, men kan fjernes når kravet og de tilhørende purringene er innbetalt. 

Kilde: Samlino.no, Sismo.no og Dinside.no

 

Kari Hillesland 0
expert
Jeg har en bachelorgrad i Business og Entreprenørskap fra Antioch University Santa Barbara. På vegne as Samlino.no ønsker jeg å bruke min kompetanse til å lære unge om personlig økonomi og budsjettering. Dette mener vi er viktig for å skape en grunnleggende økonomisk forståelse.
REGRESSAR AO INíCIO
Informação
We are sorry but we cannot execute your request. The page was not found.
We are sorry but at this moment you don't have access to execute the request ?
We are sorry but i cannot execute your request. A internal server error occurred
Comment Report
Precisa de ajuda? Consulte a nossasecção de ajuda